Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

Μια κυριακή πρωϊ, τα δύο γνωστά κολλητάρια και ομού κυβερνώντας τράβηξαν στην εκκλησιά του Νιόνιου του Αρεοπαγίτη να προσευχηθούν και να ζητήσουν συγχώριο για τα κρίματα τους.
Ο Φαρισαίος τράβηξε για το κέντρο του ναού αμα πρώτα ασπάσθηκε ευλαβικά τα εικονίσματα , άρχισε να απολογείται με φωναχτά.
Με κατηγορούν Κύριε οτι εδώ και τριανταπέντε χρόνια φτιάχνω την πολυνομία και την ασάφεια των νόμων για να εξυπηρετήσω συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ψέμματα .
Το 96 αφαίρεσα μερικές λέξεις απο τον ποινικό κώδικα για να ΄ναι πιο αλαφρύς και με κατηγορούν πως το ΄κανα για να τη σκαπουλάρουν οι μεγαλοκαρχαρίες που τρώνε το δημόσιο χρήμα.
Ψέμματα.
Λένε πως έφτιαξα το νόμο περί μη ευθύνης υπουργών για να παραγράφονται στο πιτς φυτίλι τα αδικήματα των υπουργών ενώ τα ίδια αδικήματα για έναν απλό πολίτη παραγράφονται σε 20 χρόνια και το΄κανα κύριε για να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψη των εθνοπατέρων έναντι των υποχθονίως δρώντων πολιτών.
Χάρισα Κύριε τα χρέη των ΠΑΕ, μα πώς θα βλέπαμε ποδόσφαιρο;
Νομιμοποίησα το παράνομο  MALL, μα ζει σήμερα ο άνθρωπος χωρίς MALL;
Και έλεγε και έλεγε και δώστου απο δίπλα ο εγγυητής του κράτους και του συντάγματος, που σαν μωρό έπνιξε στη κούνια τον όφι του φασισμού, να κουνάει το κεφάλι του εως ότου τον πάρει ο ύπνος
Ενώ απο δίπλα οι αρχιερείς ντυμένοι με φανταχτερές κελεμπίες διακοσμημένα κράνη στηριζόμενοι σε χρυσοπατιναρισμένα ραβδιά περίμενα υπομονετικά να τελειώσει να αρπάξουν τις μερσεντέ και να πάνε να ευλογήσουν κανά μεγαλόσχημο, διοτί εκεί ήταν το χρήμα
Κι έλεγε κι έλεγε ο Φαρισαίος μέχρι και ο Κύριος πάνω απο τον τρούλο πιάστηκε και θέλησε ν΄ αλλάξει στάση αλλά σκέφτηκε άσε μη παρεξηγηθώ και το πάρουν για θαύμα οι μαλάκες.
Ο δε Τελώνης είχε πιάσει στασίδι στην γωνιά και είπε τα δικά του κρίματα. 
Κύριε ομολογώ οτι τα πήρα απο τον φτωχό για να τα δώσω στον πλούσιο. Απο τους κόπους των εργαζομένων ενίσχυσα τις τράπεζες και τη δημόσια περιουσία τη χάρισα σε μια χούφτα καπιτάλες. Και γιατί τα ΄κανα ολα αυτά Κύριε, για να μην έρθουν αυτοί οι άθεοι οι αριστεροί και μας τα πάρουν όλα.
Αλλά νοιάστηκα και για τους άνεργους και τούς άστεγους, πέταξα στη θάλασσα τους μετανάστες για να μη πάρουν τις δουλειές των ανέργων και τα παγκάκια των αστέγων. Τώρα αν μερικοί πρόλαβαν και αυτοκτόνησαν πρόβλημα τους.
Αμα όμως περισσέψουν τίποτα ψίχουλα , το πρωτογενές πλεόνασμα που λέμε αυτοί θα το πάρουν και έδωσα και πέντε τσαντίρια στους σεισμόπληκτους.
Ο Κύριος απο πάνω είχε πια σκυλοβαρεθεί, σκέφθηκε για μια στιγμή να κόψη τα σύρματα που κρατούσαν τον πολυέλαιο αλλά κρατήθηκε.
-Φτάνει ρε Τελώνη, του ΄πε , τι τα λες σε ΄μένα , στο λαό να βγείτε να τα πείτε, αυτός θα σας κρίνει, με ξέρετε εμένα να κάνω χάρες και να δίνω συγχωροχάρτια; Εγώ ένας απλός θεός είμαι άμα πεί ο λαός, άφες αυτοίς, εγώ θα κάνω πως ουδένα  οίδα αλλά άμα αποφασίσει να σας δικάσει θα σας πάρει ο διάολος τον πατέρα.
Τι μας διδάσκει αυτή η παραβολή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου