Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΆΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Υστερα απο την οπισθοχώρηση απο τα γιουρόποια τείχη το τριστράτηγο, για να ξεπλύνει τη ντροπή αποφάσισε μια εκστρατεία με σκοπό το πλιάτσικο.
Χωρίς φανφάρες και αναγγελίες, αντίθετα κατέθεσαν λόγους περί του αντιθέτου για επικείμενο πλιάτσικο ,ώστε να έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Και δίχως επιστράτευση, μιας και έχουν έτοιμο το μηχανισμό για μια τέτοια επιχείρηση. Είναι λίγοι και εκλεκτοί.
Στο δεξιό κέρας της παράταξης, στάθηκαν οι νεοδημοκρατεύοντες, με μακρά πολύ μακρά πείρα στο πλιάτσικο, με τον μπαμπούλα της δεξιάς καμαρωτό καμαρωτό να σέρνει το άρμα του αρχιστρατηγεύωντος. Στο κέντρο οι πασοκούντες, όλοι έμπειροι απο μακρόχρονη δραστηριότητα στο πλιάτσικο. Με τον πράσινο μινώταυρο να σέρνει το άρμα ενός πραγματικού αρχηγού ο οποίος κατόρθωσε να του μείνη η μισή παράταξη στο χέρι.
Αριστερά ο μπαρμπα Φώτης, με την αγωνία στο πρόσωπο οδηγούσε τις λιγοστές δυνάμεις του στο βάπτισμα του πλιάτσικου .
Ο αρχιστρτηγεύων έδωσε το σύνθημα και όλο το σώμα όρμησε εμπρός, με τους αξιωματικούς ν'αλαλάζουν και να ενθαρύνουν τους στρατιώτες, οι οποίοι έκοντες άκοντες εκτελούσαν τις διαταγές, έναν ξερό μισθό έχουν όλον κι όλον, να τον χάσουν κι αυτόν.
Δεν άφησαν σπίτι η καλύβι που να μην ορμήσουν, ανακάτεψαν συρτάρια , το στρώμα της γιαγιάς, τον κουμπαρά του μικρού, μέχρι και τη φωτογραφία του μακαρίτη σπάσανε για τυχόν λίρες.
Δεν άφησαν μαγαζί αποθήκη, γραφείο, εργαστήρι, υπόγειο η πατάρι που να μη ψάξουν.
-Που'ναι τα κιτάπια ρέ, έσοδα τόσα, που 'ναι ρε που τά'χεις καταχωνιάσει;
-Μα τά έξοδα είναι πιο πολλά,για κοιτάτε δίπλα.
-Δε μας ενδιαφέρει, εμείς κοιτάμε τα έσοδα, πρόστιμο τόσο κι αν θες τόλμα να μη πλερώσεις.
Ξεχύθηκαν και στην ύπαιθρο, δεν άφησαν χωράφι,, μποστάνι, υποστατικό, στάνη ,λιοτρίβη, μύλο, που να μη κάνουν ντού. Να φόρο να πρόστιμο.
-Μα τι λέτε αυτά κι άλλα τόσα χρωστάω στην αγοτική.
-Να μή χρωστούσες, πλέρωνε τώρα.
Χύμησαν και στα λιμάνια, κάναν ρεσάλτο σε βάρκες, καίκια και πλοία, μόνο στα τάνκερ δεν  ρίξαν αρπάγες. Αυτά αρμένιζαν σε μακρινούς ωκεανούς, που να τα ψάχνεις τώρα. Ούτε και στα ναυπηγεία, μιας και απο προηγούμενα πλιάτσικα είχαν ερημώσει.
Κάναν εφόδους σε εργοστάσια και επιχειρήσεις όσες βέβαια τους ξέφυγαν απο τα προηγούμενα πλιάτσικα.
Δεν ξέχασαν σχολεία, πανεπιστήμια , διώξαν τους μισούς δασκάλους, ούστ παλιοδιανοούμενοι, κόψαν στη μέση πίνακες κιμωλίες, βιβλία και ότι γενικά μπόρεσαν , το φαγητό των φοιτητών, ακόμα και το κολατσό των μαθητών.
Μπήκαν και στα νοσοκομεία
-Εχεις λεφτά γέρο, ρωτάν τον άρωστο
-Αυτά τα λίγα.
-Πλέρωσε και μείνε.
-Εσύ πόσα έχεις ρωτούν τον διπλανό.
-Μα εγώ δεν μπορώ να κινηθώ
-Εσύ πλέρωσε για να μείνεις. στις νοσοκόμες δώσανε επιπλέον βάρδιες, στους γιατρούς επιπλέον ειδηκότητες, στα φάρμακα παραπάνω θεραπευτικές ιδιότητες.
Ολα δικά μας είπαν για τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.
-Τι λέτε, εμείς φτιάξαμε αυτόν τον οργανισμό, διαμαρτύρόνται οι υπάληλοι .
-βρέ ουστ παλιοτεμπέληδες, φακελάκηδες, θα τα δώσουμε σε τίμιους ιδιώτες και θα τους δώσουμε και πρίμ που θα τα πάρουν και θα τους πληρώσεται αν δε βγάλουν κέρδος, για να μάθετε.
Ούτε τα στρατόπεδα αφήσαν
-Όλο λούφα και παραλαγή είσαστε, λοιπόν το νέο σισύτιο έχει ως εξής, πρωινό, μέλας ζωμός, γεύμα μέλας ζωμός, δείπνο, μέλας ζωμός. Ετσι φτιάχνωνται οι σπαρτιάτες. Και τα όπλα ένα στους δύο σιγά μη πολεμήσεται όλο γκόμενες και ψού ψού στο κινητό μου είστε, παλιογιωταπεντάδες.
Τις εκκλησίες τις αφήσαν, το σέβας βλέπεις.
Κάνανε βέβαια κι άλλου είδους επιχειρήσεις, πρώτον κατέστειλαν την ανταρσία των  χαλυβουργών. δεύτερον ανακατέλαβαν τα εδάφη των μεταλείων της χαλκιδικής και αμύνονται σθεναρά στις επιθέσεις του ντόπιου αντάρτικου. τρίτον επιστράτευσαν το δρεπανηφόρο της χρυσής αυγής  να κυνηγήση όποιον είχε σκούρη επιδερμίδα, επιχείρηση με το κωδικό όνομα"ξένιος ζεύς"
Τ΄ άκουσε ο Δίας και οργήστηκε.
-Ποιοι είναι αυτοί ρε που αναφέρουν τ' όνομα μου επι ματαίω. Αχ να μην έχω το κεραυνοποιείο να βάλω τον κουτσο να φτιάξει μερικούς κεραυνούς  και να τους δείξω τι εστί Δίας κι ύστερα να κάτσω στα μπαράκια να το γιορτάσω με τα κορίτσια στη παραλία Νίκης.
-Αστα αυτά κι έλα να πάρεις τα χάπια για την πιεσή σου, του είπε η Ηρα.
-Δε θέλω χάπια, θα πάω στο ΚΑΠΑΘ ( κέντρο ανοιχτής προστασίας αρχαίων θεών) να μιλήσω με τα φιλαράκια για τα βάσανα του κόσμου.
Τότε ακούστηκε μια φωνή μέσα απο το στρατόπεδο απο κείνες τις φωνές που ακούγονται κι ύστερα χάνονται με το φύσημα του αέρα
-Ρε σεις αυτός είναι ο δικός μας ο λαός τη δική μας πατρίδα πλιατσικολογούμε
-Ποιός είναι αυτός ρώτησε ξαφνιασμένο το τριστράτηγο, αξιωματικός, δικός μας, να καθαιρεθεί και να παραπεμφθεί με το αίτημα της απόταξης.
Και ήρθαν και οι άλλοι στρατηγοί αλλά και οργανομένες ομάδες απο πολίτες έτοιμοι να στήσουν αντάρτικο και άρχισαν να χαράσουν γραμμή μπρος απο το τριστράτηγο . Ως εδώ δεν έχει παραπέρα και χαραγμα στο χάραγμα φτιάξαν ρέμμα βαθύ.
Αλλά το τριστράτηγο δε χαμπαριάζει.
Ούτε ακούει τις κραυγές αγωνίας απ' ακρου σε άκρο τη χώρα αυτοί θέλουν να γεμίσουν εντεκάμιση σεντούκια απο το πλιάτσικο .
Δε βλέπουν αυτούς που τρέχουν αλαφιασμένοι στους δρόμους και δεν έχουν που ν' ακουμπίσουν το κορμί τους εντεκάμιση σεντούκια δε μπορούν να γεμίσουν.
Ούτε αυτόν που απο τον πέμπτο όροφο κοιτάει το δρόμο με κάτωχρο το πρόσωπο και τις παλάμες ιδρωμένες να γράφει σημείωμα, αλλά τα εντεκάμιση σεντούκια δε τα γέμισαν.
Αλλοι πάλι κλείστηκαν στα σπίτια τους και δεν ανοίγουν ούτε στη μάνα τους
Ντρινν το κοδούνι
-Ποιός είναι;
-Εγω είμαι παιδί μου η μάνα σου.
-Τι είναι πάλι ρε μάνα;
-Ανοιξε γιε μου έφερα φαγητό να φάτε.
-Είναι κανείς δίπλα σου;
-Οχι παιδί μου ο πατ'ερας σου βρήκε μισό ευρώ και πάει στο ΚΑΠΗ να πιεί καφέ
-Για δες στο δρόμο απέναντι είναι κανείς;
-Οχι παιδί μου, άδειος είναι ο δρόμος.
Αλλα το τριστράτηγο τα εντεκάμιση σεντούκια του, μάλιστα έπιασε κουβέντα.
-Να το επαναλάβουμε έτσι παιδιά;
-Ναι να το κάνουμε διαρκείας.
-Κλλίτερα να το πούμε απιμήκυνση είναι πιο της μόδας.
Αλλά τα εντεκάμιση σεντούκια δε τα γέμισε , έτσι σκέφτεται ένα τελευταίο ντου ως τελική λύση...


΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου