Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Υστερα απο μια ολοήμερη μάχη κάτω απ' τον καυτό ήλιο, έγειρα να ξαποστάσω αλλά ο νούς μου πήγε άθελα στην χρηματαπαγόρευση.
Η ιστορία αρχίζει τον καιρό της μεταπολίτευσης όπου ο " ανήκωμεν στη δύση" αποφάσισε να μας χώσει πιο βαθιά στη στη δύση για να ρεύση ο πακτωλός των χρημάτων και στη χώρα μας.
Και η γενιά μας η γενιά του πολυτεχνείου μορφωμένη κι απελευθερωμένη στρώθηκε στη δουλειά κι άρχισε να δημιουργεί, δημιούργησε και τα καλά και τα κακά. Το αναπόφευκτο της ζωής
Κατόπιν ο Ανδρέας με το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο γίναμε για τα καλά μέλη του συνδικάτου και ο πακτωλός των χρημάτων διάβαινε σ' όλη τη χώρα κι εμείς καθισμένοι στις όχθες κάναμε BBQ κι ακούγαμε σκυλοτράγουδα ανακατεμένα με ρεμπέτικα και ροκ. Το χρήμα έρεε παντού, στη χωματερή πέταγες τον κόπο σου και χρήματα σου ερχότανε, πήγαινες στο δημόσιο να πάρεις μια δουλίτσα και σου φουσκώνανε τις τσέπες ήσουν υπάλληλος και σκυλοβαριόσουν , σου φόρτωναν τριανταέξη επιδόματα να  σπάσεις την ανία σου.
Και ήρθαν και τα μεγάλα γλέντια, με τα εξοπλιστικά μάθαμε τι είναι τα δισεκατομύρια. με τους ολυμπιακούς νοιώσαμε εθνική περηφάνεια με το χρήμα που έρεε κι ας διαμαρτύρωταν οι αενάως διαμαρτυρόμενοι. Το πιο μεγάλο γλέντι ήταν όμως με το χρηματιστήριο. Ενα βάζεις δέκα παίρνεις λέγανε και πολλοί ποντάρανε οτι είχανε και δεν είχανε. Το χρηματιστήριο ήταν σα μια σπηλιά γεμάτη πλούτη που με τη μαγική λέξη θα σ΄έκαμνε πλούσιο Αμάθητοι στο χρηματιστηριακό χρήμα πέσαμε με τα μούτρα  να το πιούμε μονομιάς. Ειχαμε πλέον εθιστεί στο χρήμα δεν μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτό, το χρειαζόμασταν πια σε μεγάλες δόσεις ,ότι είχαμε και δεν είχαμε το ξεπουλήσαμε για να πάρουμε μια δόση χρήματος,αγρότες εργάτες και μεσαίοι ξεπούλησαν μέχρι και ιδέες για λίγο χρηματιστηριακό   χρήμα . Την ίδια στιγμή Χριστοφοράκος, Μαντέλης , Τσουκάτος κ.α. φτιάχνανε  ιδιωτικά πάρτι με μεγάλες δόσεις χρήματος πάνω στο τραπέζι , ο δε ποντικομαμής 'εδωνε επιταγή στο όνομα του ελληνικού λαού για μια μεγάλη δόση χρήματος.                                                                     Και τότε άνοιξε το μέγα σπήλαιο του χρηματιστηρίου για να δούμε πως ήταν άδειο, στάχτη και μπούρμπερη είχε μέσα.Και τα λεφτά μας αναρωτηθήκαμε . Και ο Γιάννος γέλαγε κι αντί να του  στρίψουμε το λαρύγγι τον αφήσαμε να γελάει. Ηταν απλό μπήκαν οι κλεφτόνε στη σπηλιά και τα πήρανε. Οι κλεφτόνε, γνωστοί κι απρόσιτοι πανίσχυροι κι απλησίαστοι. ΟΙ κλεφτόνε είναι υπεράνω νόμων και κυβερνήσεων οι κλεφτόνε  φτιάχνουν τους νόμους κι εκλέγουν τις κυβερνήσεις, οι κλεφτόνε είναι οι νόμοι και οι κυβερνήσεις.Οι κλεφτόνε γνωρίζουν πως δουλεύει το σύστημα, οι κλεφτόνε  ελέγχουν το σύστημα, οι κλεφτόνε προσλαμβάνουν τους πολιτικούς ως μάνατζερ. Κάποτε οι πολιτικοί είχαν αρχίδια , σήμερα η πλειοψηφία έχει μόνο κώλο. Θυμάστε εκείνον τον Κωσκωτά, έναν ασήμαντο ανθρωπάκι που γνώριζε πολύ καλλίτερα πως δουλεύει το σύστημα απο τον καθηγητή Ανδρέα και απο άλλους καθηγητές  και τον καταξεφτέλισε τον μεγάλο ηγέτη κι όλη την κυβέρνηση, διδάσκοντας την  παράνομη διακίνηση χρήματος ,απο ΄κείνον μάθανε όλοι πως να διακινούν το παράνομο χρήμα  Αλλά βάλαμε μυαλό ,δε βάλαμε, εθισμένοι αρχίσαμε καθημερινές δόσεις χρήματος ,απο τράπεζα σε τράπεζα μια πιστωτική απο δω ένα δάνειο απο'κει  χωθήκαμε πιο βαθειά στην εξάρτηση. Ωσπου ένα πρωϊ οι τράπεζες ανήγγειλαν τέρμα τα δίφραγκα, τα πρεζόνια του χρήματος πάθανε ταράκουλο τρέχανε γεμάτοι αγωνία για ένα δάνειο μια πιστωτική, πληρώνανε όσο όσο για μια νοθευμένη δόση δανείου με υψηλό επιτόκιο
Τοτε ήρθε ο ΓΑΠ, χρήματα υπάρχουν διαβεβαίωσε και όλοι αναθαρρήσαμε ,επιτέλους θα πάρουμε τις δόσεις μας .Και ο ΓΑΠ φώναξε τα σαϊνια του ΔΝΤ  να του πούν τι να κάνει με τη μαλακία που είπε.
-Χρηματοαπαγόρευση του απάντησαν πρέπει να επιβάλεις την χρηματοαπαγόρευση  αλλιώς δε σώζεται η χώρα σου
-Και τι  ακριβώς πρέπει πρέπει να κάνω
-Θα ορκιστείς στο νόμο του μνημονίου και τα υπόλοιπα είναι δική μας δουλειά.
Ο όρκος στο νόμο του μνημονίου είναι βαρύ πράγμα ,βέβαια τρώς καλά αλλά είναι πιο εύκολο να παραβείς το συνταγμα της χώρας σου παρά το νομό του μνημονίου.
Και ορκίστηκε χωρίς να το διαβάσει κι αν τον διάβασε σιγά μην τον κατάλαβε, εδώ σου λέει θα σώσω τη χώρα μου απο την μάστιγα του χρήματος  Και αυτός και οι επόμενοι ορκίστηκαν στην σωτηρία ενός λαού απο τον εθισμό του χρήματος,
Και οι κλεφτόνε  βάλανε ΔΝΤ ΕΚΤ  και ότι προσωπικό διέθεταν στην ευρώπη να σώσουν τον ελληνικό λαό μαζί με πέντε άλλους λαούς μαζί. Μάλιστα όρισαν και τους αδιάφθορους οι οποίοι θα ελέγχουν την πιστή τήρηση του νόμου του μνημονίου. Πρώτος ο Παπαδήμος που το αίμα του είναι πιο κρύο απο τα παγάκια υπηρέτησε με πάθος την αποχρηματοποίηση. Ενάμιση εκατομύριο έλληνες μπήκανε σε στεγνό πρόγραμμα χρήματος , πενήντα χιλιάδες νέοι που δεν άντεξαν την απεξάρτηση την κοπάνησαν για την ευρώπη, οι υπόλοιποι ακολουθούμε  πρόγραμμα μερικής απεξάρτησης, ενώ οι μικροεπαγγελματίες ακολουθούν το πρόγραμμα "δεν υπάρχει σάλιο στην αγορά" .Οι τράπεζες έχουν βέβαια κάποια αποθέματα αλλά θεωρείτε παράνομο να δίνεις δόσεις σ' όποιον είναι σε πρόγραμμα.
Με τις εκλογές διαλέξαμε νέους αδιάφθορους, ο γαλάζιος επιβήτωρ, ο πράσινος ρήτωρ και ο των προαναφερόμενων  υπεραμύντωρ φτιάχνουν νέα προγράμματα απεξάρτησης.
Κάθε επαγγελματίας που καλλιεργεί μικροποσότητα χρήματος υπόκειται σε βαριά φορολογία. Δημόσιοι οργανισμοί που καλλιεργούν κοινωνικοποιημένο χρήμα θα ξεπατωθούν η θα περάσουν στον έλεγχο των υπαλλήλων των κλεφτόνε. Υπάλληλοι και εργάτες θα υποστούν περαιτέρω μείωση δόσεων των χρημάτων που λαμβάνουν, ακόμα όποιος καλλιεργεί μικροποσότητα χρήματος, δηλαδή μια γλάστρα με βασιλικό η ματζουράνα, το μάζεμα ελιάς απο τα δέντρα στο δρόμο, ένας μικρός μπαξές στο χωριό, τα σύκα απο τη ρεματιά το ερασιτεχνικό ψάρεμα ,η γόπα απο το πεζοδρόμιο και οτιδήποτε σχετικό θεωρείτε παραγωγή χρήματος και υπόκειται σε απαγόρευση.Για τους συνταξιούχους που παίρνουν το χρήμα σε τακτές δόσεις και οι δόσεις βλάπτουν την υγεία μειώνονται στο μισό.
-Και οι δόσεις που μας στέλνουν ρωτάει ο δεξιόβλαξ.
-Ρε μαλάκα αυτά είναι χρήματα που μας τα παίρνουν όχι που μας τα δίνουν
..........
-Φρίξο, το τραπέζι είναι έτοιμο, αγάπη μου
Διάβολε πάνω στη μαστούρα της δημιουργίας βρήκε να με κόψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου