Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Ο ΗΡΕΜΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ Η ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η ιστορία είναι κι αυτή μια κυρία που ναι μεν καταγράφει τις περιπέτειες της ανθρωπότητας αλλά σαν γυναίκα ντύνεται με τις επιταγές της μόδας.
Ετσι στον καιρό της παγκοσμιοποίησης ντύθηκε με αυτοκρατορικό ένδυμα , δίχως όμως την αίγλη που είχαν τα παλαιά αυτοκρατορικά ενδύματα, σαν να λέμε κινέζικο μεταξωτό με πέντε ευρώ.
Κουφάλα παγκοσμιοποίηση, ανέδειξες τους νέους  αυτοκράτορες της Ευρώπης βάρβαρους, άπολίτιστους , τους χειρότερους  στην παγκόσμια ιστορία.Αφού οι παλιοί αυτοκράτορες ζητάνε απο τον διάβολο με το πλήρωμα του χρόνου να τους στείλει στον τόπο εξορίας της κόλασης,αμέ.
Κι έκανες την Ελλάδα να μοιάζει με επαρχία .
Το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου ανέδειξε τρείς  σημαντικούς έπαρχους.
Επαρχος Σημίτης, ο ενεχυροδανειστής.  πάει  κάποιος στον ενεχυροδανειστή  και ζητάει μετρητά ένεχυρίζοντας  του ένα χρέος , ο ενεχυροδανειστής δε του δίνει μετρητά ,αλλά πάει στον τοκογλύφο ο οποίος αγοράζει το χρέος του πελάτη του, ο ενεχυροδανειστής παίρνει τη μίζα του και ο πελάτης του εκτός απο το χρέος φορτώνεται με επιπλέον τόκους , το δημόσιο, εν προκειμένω , ευτυχώς μουμιοποιήθηκε  ως πολιτικός, Καραμανλής ο κωστάκης , η ντροπή του ονόματος του αυτός συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος μες σε ισόγεια ταβέρνα μες σε τσίκνες και στεναγμούς , όλη η παρέα έφαγε εψές, εψές σαν όλα τα βραδάκια κι ας πάνε και τα παλιάμπελα. Γ,Α.Π. άλλη ντροπή αυτός, αυτουνού του γράφανε τους λόγους στα γκρίκλις  διάβαζε αγγλικά και εκφωνούσε ελληνικά , γι'αυτό τόσα σαρδάμ κι ασυναρτησίες. οι άλλοι τον χειροκροτούσαν όχι σαν κωμικό αλλά επειδή και πάλι θα τα πιάνανε.
Λέγεται δε, πώς όταν η μαφία η καμόρα και κόζα-νόστρα  μάθανε τι  και πως τα φάγανε όλοι μαζί οι λεγάμενοι οι παρατρεχάμενοι και οι παρατρεχανοτρεχάμενοι  αναφώνησαν μαντόνα μία.Και προτείνουν τον άκη ,επίτιμο νονό.
Τ ο μεγάλο επίτευγμα των πιο πάνω είναι ότι ανέδειξαν το μεγαλείο της κρίσης .Ελπίζω πως η ιστορία θα μιλήσει ακριβοδίκαια και γι αυτό το μεγαλείο.
Και μέσα απο την κρίση φάνηκαν οι πληγές , που αντί να πλήξουν τους Φαραώ και τους αυλικούς όπως τα είπανε οι γραφές ,πλήξαν τον λαό. Να το φυσάμε και να μη κρυώνει η φάρσα που μας σκάρωσε η ιστορία.
Διαπλοκή, μεροληπτική δικαιοσύνη, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ανεργία ,ρατσισμός εγκληματικότητα, κατέλαβαν την όλη τη χώρα .
Τότε σα να ξυπνήσαμε κι αρχίσαμε τις φωνές και τις διαμαρτυρίες  απο επικριτικά σχόλια ως τα όρια της ανεξέλεγκτης βίας.Απεργίες κινητοποιήσεις. Οι επίδοξοι φαραώ τότε φτιάξαν και το πραξικοπηματάκι  τους ,τη μόνη τέχνη που μπορούσαν να εξασκήσουν, βάζοντας ως πρωθυπουργό τον  κρυόκωλο λογιστάκο παπαδήμο ενω αυτοί σαν τους τύπους της καρπαζάς υπέγραφαν ότι τους πασάρανε στη μύτη τους ,μωρέ και τη  καταδίκη τους σε ισόβια  να τους δίνανε, θα την υπέγραφαν αλλά που τέτοια τύχη.
Οι φωνές όμως και οι διαμαρτυρίες δεν τους άφηναν να ησυχάσουν, είχαν εναντίων τους όλα τα κοινωνικά στρώματα
Ετσι αναγκάστικαν να κάνουν εκλογές.
Ορίστηκε ημερομηνία και στήθηκαν άξιοι κι ανίκανοι στην πολιτική αρένα . Ο παπαδήμος δεν λάβαινε μέρος, η ιστορία τον κοίταξε με περιφρόνηση, δειλέ του πέταξε κατάμουτρα. Ο πρόεδρας έδωσε το σύνθημα κι όλοι μαστίγωσαν τ'άλογά τους αλλά και μεταξύ τους έπεσε πολύ μαστίγωμα, τύφλα να'χει το μπέν-χούρ, τους είδαν οι αρχαίοι θεοί και φρίαξαν ,α, ρε και νά'χα τους κεραυνούς μου για μια ώρα μόνο, ακούστηκε να λέει ο Δίας.
Ο αγώνας έληξε χωρίς να γίνει του αγίου παντελεήμονα. Πρώτος πήρε κεφάλη ο Αντώνης που έτρεχε λες και τον κυνηγούσαν νοιώθοντας την καυτή ανάσα του δράκου συνασπισμού στο σβέρκο του. Ο αντώνης κατέβηκε ως εθνάρχης τρομάρα του, διαγράφοντας όποιον διαφωνούσε μαζί του κι ύστερα διαφώνησε με τις διαφωνίες του                                                                                                               Ο αλέξης  το μεγάλο φαβορί δεύτερος , και πανέτοιμος για τον δεύτερο γύρο, παίζοντας ως ήρεμη δύναμη με εσωτερική δυναμική, πάντως χρειάζεται κάποιον έμπειρο πίσω του να του τραβάει το σακάκι κάθε φορά που πετάει την κοτσάνα.                                                                                       Τρίτος και με τα μάτια έτοιμα να του πεταχτούν ο ευάγγελος, σαράντα χρόνια γαμών αλά ηγεμών δε θα γίνει,αν και χρεώθηκε εργολαβικά την έξοδο απο την κρίση, πολλοί ξέχασαν το τίμημα που πληρώνουμε για την είσοδο, και ότι και αυτός ήταν εκεί κι έκοβε εισητήρια.                                       . Το κκε απλά βελτίωσε λίγο το ατομικό ρεκόρ του, με το σύνθημα ο λαός να πιάσει την έξοδο απο την ευρώπη κι εμείς τον ακολουθούμε. Και όλοι γελάσαμε, πρόκειται για παγκόσμια πατέντα, ο λαός μπροστά κι ο αρχηγός στην ουρά, δεν ξέχναγε όμως να κατηγορεί τον αλέξη ως προδότη της μεγάλης ρούσικης επανάστασης.                                                                                                                            Ο καμένος τα πήγε καλά με το νιούτσικο ατίθασο πουλάρι του . αλλά και η χρυσαυγή ενθαρημένη  απο τις άγριες ιαχές των οπαδών της . Ενώ το άλογο του καρατζαφέρη κουτσάθηκε στα μισά του αγώνα, δε θεραπεύεται με καμιά κυβέρνηση τον διαβεβαίωσε ο κτηνίατρος, έτσι αναγκάστηκε να πάει να ζητήσει  τα περίφημα τετραυγουστιανά άλογα του Πλεύρη ,πληρώνοντας με οφίκια.                                               Αλλά και ο μπαρμπά- φώτης  με τ' άσπρα μαλλιά στην κεφαλή και κακά μαντάτα να εκφωνεί,αν δεν μαστίγωνε δεξιά κι αριστερά θα πήγαινε καλλίτερα.                                                                                Η ντόρα  που δεν τερμάτισε έδειξε το αινιγματικό χαμόγελο της ντόρας κι  ετοιμάστηκε για την επόμενη κίνηση της, η κρητικιά κοπελιά την ξέρει την μαλαγανιά.
Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με πολλούς υποψήφιους να πουλάνε τα οπισθοσφαίρια τους έναντι εδράνου βουλής, Οι ποιές; οι ιδεολογίες; δε κόβουμε τις μαλακίες λέω εγώ.
Η ελλανόδικος , ο λαός δηλαδή ,δεν ανέδειξε κανένα νικητή. Αντώνης ευάγγελος  και μπαρμπαφώτης έξέφρασαν την επιθυμία να καβαλήσουν τον δράκο, ν'ανεβούμε όλοι να παίξουμε κυβέρνηση; Οχι απάντησε κάνετε χαράμι και θα πάτε τον δράκο στην τρόϊκα. Παρ' όλα αυτά ο αλέξης έκανε τον γύρο του θριάμβου σ'όλη την αυτοκρατορία , με τους αυλικούς να τον κοιτάζουν σαν να'ναι μικρό παιδί κι άρχισαν τις συμβουλές. Ν'ακούς εμάς τους έμπειρους και να μην φέρνεις αντιρρήσεις κι εμείς θα σου δίνουμε χαρτζιλίκι.  Ο αλέξης ανεμίζει το γυμνό ξίφος του ,τώρα μιλάει ο λαός και ο λαός λέει να καθίσουμε στην στρογγυλή τράπεζα, αλλιώς ...Και οι άλλοι κάναν βίζιτες στους αυλικούς αλλά για να παίξουν στην παράσταση εγώ πληρώνω, εγώ πληρώνω        Συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου