Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Πως απόκτησα το "ταλέντο" μου.Πέρα για πέρα αληθινή ιστορία.

Πρίν απο κάποιες δεκαετίες σε δημόσιο μαιευτήριο της Θεσσαλονίκης,στο θάλαμο νεογνών μαζί με άλλους συμπολίτες μου. Ξαφνικά ένα απόκοσμο φώς λούζει την αίθουσα και στο κέντρο της κάνει την εμφάνιση μια εξαϋλωμένη μορφή με λευκή αισθήτα φωτοστέφανο πάνω σε χυτά χρυσά μαλλιά και πάλευκα φτερά στην πλάτη. Με γλυκιά και σταθερή φωνή μας αναγγέλει πώς είναι αντιπρόσωπος της Ε.Α.Τ.(επιτροπή αποδόσεως ταλέντων)και στο χέρι κρατούσα σε περγαμηνή το σχετικό Φ.Ε.Ο.(φύλλο εφημερίδος ουρανού)και άρχισε πλησιάζοντας σε καθένα που'χε τ'ονομάτου να ανακοινώνει τις αποφάσεις της επιτροπής. Τάδε,ετήσιο επίδομα ταλέντου,τόσες οκάδες τις οποίες θα αρχίσει να λαμβάνει απο την δείνα ημερομηνία. Ναι τότε ήταν με οκάδες,αργότερα γίναν οι μετετροπές σε κιλά και σήμερα σε λίτρα.Βέβαια έχουμε και κάποιες διαφοροποιησεις σήμερα,οπως το lite για τους ανάλαφρους ας πούμε και το μηδέν αλάτι για τους άνοστους η το φρεσκοτατεψυγμένο για τους κρυόπλαστους. Εχουμε βέβαια και το βιολογικής καλλιέργειας για τους γνήσιους και το γεννετικά τροποποιημένο για τους ψευδεπίγραφους. Μεταλαγμένο κυρίως το δίνουν σε πολιτικούς. Στην περίπτωση γνωστού αρχηγού και πρωθυπουργού έχουμε τριπλομετάλαξη.
Μοίραζε λοιπόν ο απεσταλμένος τα καντάρια με τις οκάδες, ενώ εγώ περίμενα τη σειρά μου σκεφτόμενος ,μπερεκετλίδικα πράγματα,ώσπου ήρθε και στάθηκε μπροστά μου.
Φροίξος Τιτιβίδης,αναγέλλει. Ο μπαγάσας σκέφτηκα μέχρι και το ψευδώνυμο που θα'χω ξέρει. Εκείνος με κοίταξε με ειρωνικό βλέμμα κι ανακοίνωσε.
-Ετήσιο επίδομα 250 δράμια..
-Πόσο; φώναξα και πετάχτηκα επάνω
-Είπαμε,250 δράμια..
-Τι λές ρε 250 δράμια δεν είναι τα λιλιά μου..
-Και έξη συν έξη τιμωρία
-Τι έξη συν έξη είναι αυτό;
-Εξη μήνες κόλαση κι έξη καθαρτήριο γιατί αυθαδείασες χυδαία.
-Κι όλα αυτά για 250 δράμια παλιοταλέντου;
-Για τις σαχλαμάρες που θα λές τόσα σου χρειάζονται.
-Δεν τα θέλω ρε ,να τα κρατήσεις για'σενα, ασε που με την πρώτη σαχλαμάρα άρπαξα δώδεκάμηνη καμπάνα,αμα έρθει η ώρα μου που θα με στείλης, στις φαβέλες της κόλασης;
-Αυτα δικαιούσε αύτα παίρνεις,δήλωσε κι ετοιμάστηκε να την κάνει.
-Για στάσου ρε μάστορα οι υπόλοιποι δεν παίρνουν τίποτα;
-Τελειώσαμε για σήμερα,οι πρώτοι πήραν το φιλέτο εσύ τον κατιμά οι υπόλοιποι ας κόψουν το σβέρκο τους.
Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται,αναστατώθηκε ολο το μαιευτήριο απο τα κλάματα,άλλος ζητούσε τη μαμά του άλλος τα'χε κάνει πάνω του,τρέχαν νοσοκόμες γιατροί και λεχώνες.Τη μεγαλήτερη φασαρία την έκανε η μάννα μου σα με είδε έτοιμο του θανατά κι αμα δε πιστεύεται ρωτήστε την,άρον άρον με βαφτίσαν μαμμή και νονά το ίδιο πρόσωπο.Το ταλέντο όμως δε το γλύτωσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου